WERKWIJZE CLIPREGISSEUR.COM IN  STAPPEN

1

Luisteren

We beginnen met goed luisteren naar de single. Wat is de sfeer, de boodschap, de inhoud? Wat wil je overbrengen en hoe gaan we dat aanpakken als we je videoclip maken?

2

Verhaallijn

Vervolgens bedenken we een creatief concept en een verhaallijn waarin de artiest centraal staat. Waar nodig ondersteund door acteurs en figuranten.

3

Lokatiescouting

Met een goede locatie die de boodschap versterkt heb je al heel veel gewonnen. Clips die bestaan uit onsamenhangende shots in parkjes, bij bruggetjes, aan het water etc. zien we al genoeg. Eigenlijk zijn dat geen videoclips maar meer playback registraties. Clipregisseur.com beschikt over een uitgebreide database met unieke lokaties.

4

Filmstijl

Als we de clip opnemen doen we dat met een bepaalde visie. We maken graag mooie beelden om het verhaal te vertellen gebruikmakend van Hollywood filmtechnieken. Het verleggen van de focus, het spelen met scherpte en onscherpte en de inzet van special FX apparatuur als jibs en dolly's geeft onze clips die extra stijl die je nodig hebt om op te vallen.

5

Opname & Editing

De meeste clips worden in 1 tot 2 dagen gefilmd, afhankelijk van de wensen en het script. Daarna zijn we nog 2 dagen aan het monteren. Hierbij besteden we veel aandacht aan colouring wat de sfeer en intensiteit van de clip bepaald en het er uit gaat zien als bioscoop film in plaats van een Tv soap.

6

Preview

Als artiest krijg je natuurlijk als eerste de preview van je videoclip te zien. Indien gewenst passen we hierna nog zaken aan en kunnen de MXF uitzend kopieen en Youtube kopie gemaakt worden.