WAT KOST EEN VIDEOCLIP? I PRODUCTIE TARIEVEN

Wat krijg je bij een SILVER clip?

  1/2 opnamedag (4 uur)

  Filmcrew

Regisseur, Cameraman/Director of Photography, camera en licht assistent

  Film apparatuur

1 x high end 4K RED Cinema camera, camera stabilizer, lenzen

  Licht pakket

Basis lichtpakket, led panels

  1 dag editing

Regisseur + Editor

  1 dag colour grading

Davinci Resolve colourist

  MXF uitzend en Youtube

Uitzend kopieen voor Tv zenders en Youtube kopie.

Silverclip

€ 1500,-

Op zoek naar low budget videoclips?

Check Clipregisseur Junior!

Wat krijg je bij een GOLD clip?

  2 dagen pre-productie

Locaties* scouten en vastleggen, crew samenstelling, acteurs* figuranten* visagie en styling boeken

  Creatief concept & Script

Uitwerking verhaallijn clip, script en storyline (1 dag)

  1 opnamedag (10 uur)

  Filmcrew

Regisseur, Cameraman/Director of Photography, camera en licht assistent

  Film apparatuur

2 x high end 4K RED Cinema camera's, camera stabilizer, dolly, tracks, lenzen

  Licht pakket

Uitgebreid lichtpakket, Arri 5KW, Arri 1 kw, led panels, bounce screens

  1 dag editing

Regisseur + Editor

  1 dag colour grading

Davinci Resolve colourist

  MXF uitzend en Youtube

Uitzend kopieen voor Tv zenders en Youtube kopie.

Goldclip

€ 2950,-

All Inclusive

* Exclusief locatiehuur, locatiekosten en  

  kosten acteurs en figuranten

 

Wat is het verschil tussen een SILVER clip en GOLD clip?

 

Bij een Silver clip bedenk je zelf wat je wilt (creatief concept & script), waar het gefilmd gaat worden en regel je zelf je locaties, acteurs, figuranten en visagie als dat nodig is. Dat scheelt ons ruim  3 werkdagen en dat zie je terug in het tarief! Daarnaast filmen we een halve dag (4 uur) en werken we met 1 camera op set in plaats van twee camera's bij de Gold clip.

 

De GOLD clip is een all inclusive pakket waarbij wij alle pre-productie/voorbereiding, locatiescouting en casting doen. Wij zorgen voor een creatief concept, script, boeking van locaties , acteurs en figuranten en nemen een uitgebreid licht en grip pakket
aan apparatuur mee.

 

Lokatie huur en kosten voor acteurs en figuranten zijn altijd extra kosten. Er is immers vooraf niet te bepalen of je in een huis, penthouse of compleet kasteel wilt filmen en of er 1 figurant of 100 nodig zijn. Dat zijn zaken die afhankelijk zijn van het concept en budget.

V: Yo bro, wij zijn upcoming artiesten die echt heel groot gaan worden en veel views gaan krijgen. Het is in jullie voordeel als je een gratis een clip maakt voor de  "Exposure"

 

A: Top, dat doen we. In de tussentijd moeten we wel even overleggen of onze bank, huurbaas, bakker, slager en supermarkt er dan ook akkoord mee gaat dat zij met exposure betaald worden. Of is Exposure een nieuwe cryptomunt die we nog niet kennen?

 

V: Yo bro, wanneer kunnen we gaan clippen?

 

A: Als we je track beluisterd hebben, als we vinden dat we er iets mee kunnen en je (heel belangrijk) 50% van de rekening aanbetaald hebt maakt onze filmcrew graag een afspraak met je!

 

V: Wat kost een film locatie en acteurs en figuranten?

 

A: Een gemiddelde locatie kost tussen de 750 en 1000 Euro per dag. Exclusieve locaties meer. Acteurs afhankelijk van bekendheid vanaf 250 Euro per dag en figuranten 100 Euro per dag per figurant.

F.A.Q I Veel gestelde vragen

 

V: Wat bepaald de prijs voor een videoclip?

 

A: Dat zijn een aantal factoren:

 

1) De kwaliteit van de filmapparatuur. Wij filmen alleen op RED camera's die je kent van vele Hollywood films en zo'n beetje alle Netflix series. Geen budget DSLR fotocamera's die kunnen filmen. Met deze camera's  creëren we een cinematische film ervaring!.

 

2) De grootte van de crew, wij werken met meerdere mensen op locatie, elk met hun eigen specialisme. Niet één persoon die alles doet, we hebben ons eigen wagenpark en komen niet met de trein of OV maar met een SUV volgeladen met film en licht apparatuur voor jouw videoclip!

 

3) De professionaliteit en ervaring van de crew. Onze crew brengt ruim 30 jaar internationale ervaring in film, televisie, commercials en videoclips mee, zowel in regie, camerawerk en belichting en dat zie je terug!

 

4) Hoeveel tijd besteden we aan de opnamen? We kunnen met een uurtje klaar zijn maar trekken er liever een volle dag voor uit om de belichting te perfectioneren, mooie rij en dolly shots te maken en te zorgen dat we alle shots maken die we nodig hebben voor afwisselend, dynamisch en professioneel resultaat. Dat geld ook voor het aantal uren die we stoppen in editing en grading. Dat noemen we "Production value"

 

5) Training en opleiding filmcrew, ons team staat nooit stil en volgt continue cursussen en workshop, vaak in London om zo bij te blijven met de laatste software en innovaties.

 

6) We denken conceptueel en maken een creatief concept voor elke videoclip. Dat is iets anders dan in een park bij een brug gaan staan en de "record" knop indrukken.

 

V: Hoe kan ik inschatten of een SILVER clip voldoende is?

 

A: De SILVER clip is een clip waar je prima mee voor de dag kunt komen! Wil je een performance clip zonder verhaallijn dan is dit een prima keuze.  Voor het filmen van een verhaallijn is meestal meer tijd nodig dan een halve opnamedag. Hou rekening met de reisafstand tussen verschillende locaties als die er zijn want dat kost tijd.

 

V: Heb ik als beginnend artiest of artiest zonder grote budgetten en platenlabel achter me dit wel nodig?

A: Niet altijd! Een eenvoudigere videoclip kan prima voldoen en heb je die high end cinema look niet nodig. Daarom is er nu Clipregisseur Junior!

Waarom een videoclip van Clipregisseur.com

 

Muziek en muziek video clips zijn sinds de opkomt van de muziekvideo in de jaren 80 onlosmakend met elkaar verbonden. Radio en Tv zenders vragen om clips en laten de kwaliteit van de clip mede bepalen of je single op de playlist komt....of niet. Het geeft voor programma makers aan hoe professioneel en serieus je met je eigen single en carrière omgaat. Een goede clip beland als snel in de A rotatie, dat betekend dat je clip meerdere malen per dag gedurende een aantal weken te zien is.

 

Youtube en social media als Twitter en Facebook bieden ongekende mogelijkheden om jezelf optimaal te presenteren. De videoclip bepaald jouw publieke imago. Een goedkope videoclip ziet er ook goedkoop uit. Wij maken gebruik van de nodige special FX apparatuur op de set volgens beproefde Hollywood filmtechnieken. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de montage, kleurcorrectie "grading" en het toevoegen van lens en licht flares zodat onze clips er uitzien als high budget bioscoopfilms en dat zie je terug! Laat je videoclip opnemen door Clipregisseur.com en je weet zeker dat je goed voor de dag komt!